Продукти:
• 1200 г пилешко филе
• 1 ч. ч. кисело мляко
• 1 с. л. стрита чубрица
• млян черен пипер
• сол
• олио
Начин на приготвяне:
Всяко парче филе посоляваме и наръсваме с черен пипер.
Разбиваме с вилица киселото мляко и прибавяме в него чубрицата. Намазваме с тази смес филетата и подреждаме в дълбок съд. Заливаме с олио така, че да не влиза въздух, захлупваме и поставяме в хладилника за 4 часа.
Така приготвените пилешки филета можем да изпържим веднага или да си приготвяме по малко в продължение на цяла седмица.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...