Кулинарни рецепти » Пиле с круши

 Пиле с круши

Продукти:

• 300 г печено пилешко месо
• 1-2 круши
• 1 морков
• 1 червена чушка
• 1 зелена салата
• 1 с.л. брашно
• 30 г краве масло
• 1 ч.л. мед
• 2 с.л. соев сос
• черен пипер, сол
• олио за пържене

Начин на приготвяне:

Смесваме меда и соевия сос и в тази смес мариноваме нарязаното на хапки пилешко месо в продължение на 15 мин. После го овалваме в брашното и пържим 4-5 мин в силно загрята мазнина.

Почистваме крушите от кората и семената, нарязваме ги на филийки и пържим 2-3 минути в разтопеното масло. Отделно запържваме нарязаните моркови и чушки.

Нарязваме зелената салатка на ситно, добавяме крушите, запържените зеленчуци и пилешкото месо, подправяме на вкус с черен пипер и сол и разбъркваме.

Автор: Мирослава Георгиева

Представяме Ви:

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Начало