Кулинарни рецепти » Пълнен бял хляб

 Пълнен бял хляб

Продукти:

• 250 г сварено пилешко месо
• 1 пресен бял хляб /500 г/
• 1 ч.ч. смлени печени бадеми
• 3-4 с.л. ситно нарязани подправки /магданоз, копър, листа от целина, мента/
• сокът от половин лимон
• 3-4 с.л. пилешки бульон
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на кубчета и го изпържваме в сгорещената мазнина. Изваждаме месото, за да се отцеди, и запазваме мазнината.

Разрязваме по дължина хляба и издълбаваме средата.

Смесваме трохите с изпърженото месо, смлените бадеми и ситно нарязаните подправки. Поръсваме сол и черен пипер. Сипваме лимоновия сок и по малко бульон и мазнина от пърженето. Разбъркваме и пълним едната половинка от хляба с така приготвената смес.

Покриваме с другата половина. Заливаме с пилешки бульон и мазнината от пърженето. Поръсваме обилно със ситно нарязан магданоз. При поднасяне нарязваме на дебели парчета.

Автор: Невена Стаменова

Представяме Ви:

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Начало