Продукти:
• 3-4 моркова
• 1 сладка бяла ряпа
• 2 шепи зелен фасул
• 8 малки картофчета
• 1 ч.ч. пресен зелен грах
• сос по желание
• сол
• краве масло или олио за пържене
Начин на приготвяне:
Нарязваме морковите на кръгчета, а ряпата и картофите на кубчета.
Запържваме всичкия зеленчук в сгорещената мазнина. Добавяме 1 к.ч. топла вода, захлупваме и задушаваме до пълно омекване на продуктите. Ако е необходимо, от време на време доливаме по малко вода. Посоляваме готовата гарнитура и я заливаме със сос по желание.
Поднасяме към задушени меса и птици.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...