Продукти:
• 300 г леща
• 40 г краве масло
• 4-5 с.л. доматено пюре
• 1 глава лук
• сол
Начин на приготвяне:
Накисваме лещата за 3 часа в студена вода. Варим я в същата вода, докато омекне.
Изпържваме ситно нарязания лук в сгорещеното масло, прибавяме размитото с малко вода доматено пюре и възваряваме. Накрая прибавяме сварената и отцедена леща, посоляваме и подгряваме.
По желание можем да разредим гарнитурата с малко бульон от лещата.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...