Кулинарни рецепти » Есенна гарнитура

 Есенна гарнитура

Продукти:

• 1 голяма глава целина
• 3 с.л. олио
• 40 г краве масло
• 4-5 с.л. галета
• половин лимон
• 1 ч.ч. бульон
• магданоз, сос

Начин на приготвяне:

Обелваме целината, нарязваме я на дребни кубчета, заливаме я с олиото и загряваме на огъня, след което заливаме с половината от бульона, посоляваме, оттегляме на тих огън и задушаваме. Докато задушаваме от време на време доливаме по 1 с.л. бульон и разбъркваме.

Изваждаме целината и я поръсваме със сок от лимон и запържената в маслото галета, размесена със ситно нарязан и осолен магданоз. Поднасяме към пържени, печени и задушени меса и дивеч.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Начало