Продукти:
• 8 еднакви по големина домата
• 2-3 с.л. брашно
• 2-3 с.л. галета
• 2-3 с.л. разтопено краве масло
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме доматите, почистваме ги от семето и оставяме в гевгир да се отцедят. Овалваме ги в брашното, потапяме ги в разтопеното, но изстинало масло, накрая ги овалваме в галетата.
Нареждаме така подготвените домати в намаслена тавичка и печем в умерена фурна 15-20 мин. Посоляваме изпечените домати и ги поднасяме топли към панирани или пържени чушки, колбаси на скара или печено месо.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...