Кулинарни рецепти » Сос Холандес

 Сос Холандес

Продукти:

• 2 с.л. оцет
• 60 г краве масло
• половин глава лук
• 2 с.л. бульон
• 3 жълтъка
• 4 с.л. сметана
• черен пипер, лимонов сок, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на дребно и го варим в оцета, към който сме прибавили няколко зърна черен пипер. Разбиваме бульоните и ги смесваме с бульона и оцета с лука.

При непрекъснато биене прибавяме разбитото масло и продължаваме да бием, докато сосът се изглади. Посоляваме на вкус, подправяме с лимонов сок и съединяваме със сметаната.

Поднасяме соса към ястия от риба

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Начало