Кулинарни рецепти » Пикантна поливка

 Пикантна поливка

Продукти:

• 2 кисели ябълки
• 2 резена сладка бяла ряпа
• 1 ч.ч. кисела сметана
• 3 с.л. олио или зехтин
• 5-6 гъби от консерва
• 1 с.л. фино горчица
• 1 ч.л. захар
• 1 к.л. сусамов тахан
• 1 главичка лук
• 1/2 лимон
• 1/2 к.ч. прясно мляко
• сусам
• сол, бял пипер

Начин на приготвяне:

Обелваме ябълките, ряпата и лука и ги нарязваме на ситно. Сипваме малко мляко и леко загряваме, бъркайки енергично, докато получим гладка и пухкава смес.

Разбиваме с пасатор сметаната и към нея добаваме по малко от зехтина, горчицата, нарязаните гъби и останалите продукти. Не спираме да разбиваме, докато не получим гладка и пухкава смес, която овкусяваме и подправяме с лимоновия сок. Всичко размесваме много добре и охлаждаме.

Използваме за заливки на студени и топли предясти, както и за готови смеси от бланширани зеленчуци.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Начало