Кулинарни рецепти » Чеснов сос

 Чеснов сос

Продукти:

• 130 г чесън
• 2 ч.ч. олио
• 2 с.л. оцет
• сол

Начин на приготвяне:

Счукваме чесъна заедно със солта. При непрекъснато бъркане прибавяме олиото - в началото капка по капка, а след това на тънка струйка. Продължаваме да разбиваме, докато чесънът поеме цялото количество мазнина. Накрая подправяме с оцета.

Използваме соса за заливка на зеленчукови салати, особено на печени или мариновани люти чушки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Начало