Продукти:
• 4-5 с.л. олио
• 3 с.л. оцет
• 1 глава лук
• 1 ч.л. горчица
• 1 твърдо сварено яйце
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Стриваме с вилица жълтъка от твърдо свареното яйце. Прибавяме малко олио и разбъркваме. След това прибавяме малко оцет и отново разбъркваме. Така прибавяме последователно олио и оцет до като се изчерпят.
Скълцваме белтъка много ситно, смесваме го с подправките и прибавяме всичко към соса. Разбъркваме и, ако е нужно, разреждаме с малко студена вода. Поднасяме соса с риба, варено месо, мозък, шунка и др.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...