Продукти:
• 1 опаковка майонеза
• 7-8 с.л. изцедено кисело мляко
• 1 връзка магданоз
• 1-2 шепи наситнен спанак
• 2-3 листа мента
• 2-3 листа целина
• 1/2 лимон
• 1 ч.л. фина горчица
• 2 сварени светли жълтъка
• сол
Начин на приготвяне:
Разбъркваме майонезата с киселото мляко, поръсваме отгоре сока от лимона, наситняваме зелениите, претриваме с вилица жълтъците, слагаме продуктите в дълбок съд и пускаме пасатора, за да получим гладка и фина смес.
Използваме за заливки на салати, варени зеленчуци, предястия със сирене, нарязани жълтъци, сварен ориз или друго подходящо.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...