Кулинарни рецепти » Сос Кумберланд

 Сос Кумберланд

Продукти:

• 10 г мармалад от шипки или малини
• 1 с.л. горчица
• 100 мл червено вино
• 50 мл коняк
• 50 мл сок от сварени портокалови и лимонови кори
• сол

Начин на приготвяне:

Разбиваме мармалада, прибавяме горчицата и бъркаме. Наливаме виното и разбиваме. След това сипваме сока от сварените кори, като внимаваме сосът да не стане много рядък. Посоляваме на вкус.

Този сос е предназначен специално за различни видове дивеч.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Начало