Продукти:
• 250 г шунка
• 250 г сирене
• 3 с.л. прясно мляко
• 2 с.л. настърган хрян
• 2 стръка пресен лук
• черен и червен пипер
• листа от зелена салата
• сол
Начин на приготвяне:
Натрошаваме сиренето на ситно и го смесваме с млякото, настъргания хрян и ситно нарязания лук. Подправяме с черен и червен пипер на вкус и, ако е необходимо, добавяме малко сол.
Нарязваме шунката на тънки филийки, които намазваме с дебел пласт от приготвената смес и увиваме стегнато на руладини. Оставяме руладините в хладилник, за да се стегнат добре, и след това ги поднасяме върху листа от зелена салата.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...