Продукти:
• 250 г шунка
• 250 г сирене
• 3 с.л. прясно мляко
• 2 с.л. настърган хрян
• 2 стръка пресен лук
• черен и червен пипер
• листа от зелена салата
• сол
Начин на приготвяне:
Натрошаваме сиренето на ситно и го смесваме с млякото, настъргания хрян и ситно нарязания лук. Подправяме с черен и червен пипер на вкус и, ако е необходимо, добавяме малко сол.
Нарязваме шунката на тънки филийки, които намазваме с дебел пласт от приготвената смес и увиваме стегнато на руладини. Оставяме руладините в хладилник, за да се стегнат добре, и след това ги поднасяме върху листа от зелена салата.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...