Продукти:
• 300 г шунка
• 250 г сметана
• сол, хрян, магданоз
Начин на приготвяне:
Нарязваме шунката на тънки правоъгълници (8х4 см). Изстудената сметана разбиваме до сгъстяване. С леко размесване прибавяме сол на вкус и ситно настъргания хрян.
Слагаме сметаната с лъжичка в единия край на нарязаните парчета шунка, които завиваме на рулца. Украсяваме с листенца от магданоз.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...