Продукти:
• 400 г извара
• 1 ч.ч. сметана
• 3 твърдо сварени жълтъка
• 1 ч.л. червен пипер
• 100 г краве масло
• 1 ч.ч. желиран бульон
• 4 домата
• 1/3 ч.ч. сок от моркови
• сол, захар
За тарталетките:
• 1 ч. ч. брашно
• 1/3 ч. ч. захар
• 1 яйце
• 4 с.л. маргарин
• 1/2 ч.л. сода бикарбонат
• сол
Начин на приготвяне:
Пасираме изварата и жълтъците, добавяме сметаната, червения пипер, захар и сол. Всичко разбъркваме добре, след това прибавяме разтопеното масло и разбиваме в продължение на 3-4 минути.
От продуктите за тарталетките измесваме меко тесто, което разточваме на тънък лист и изрязваме от него с чаша кръгчета, които поставяме в намаслени и набрашнени формички за тарталетки, така че да прилепнат към дъното и стените.
Слагаме формите в гореща фурна и печем около 15-20 минути. Готовите тарталетки изчакваме да поизстинат и тогава ги изваждаме от формите.
Когато съвсем изстинат, ги напълваме с приготвената смес. Подреждаме ги в чиния, украсяваме с нарязан домат, заливаме с желирания бульон, а отгоре довършваме украсата със сметана, разбита със сок от моркови.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...