Продукти:
• 4 големи месести чушки
• 1 малка консерва риба тон в олио
• лимонов сок, олио
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме чушките, обелваме ги и отстраняваме семенната част. Поръсваме ги със сол, олио и лимонов сок и ги оставяме да престоят четвърт час.
Нарязваме всяка чушка надлъжно на по три ивици. Слагаме върху всяка от ивиците по парченце от рибата и ги навиваме на стегнати рулца. Подреждаме рулцата в чиния за сервиране и ги поръсваме с олио от консервата. Украсяваме с магданозени клончета.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...