Продукти: (за 4 порции)
• 8 чушки
• 3-4 моркова
• 200 г сирене
• 1-2 с.л. олио
• 2 яйца
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Настъргваме морковите и ги задушаваме в олиото и малко вода. Отстраняваме от огъня и смесваме с натрошеното сирене, разбитите яйца и черен пипер.
Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семената и леко посоляваме. Пълним ги с приготвената смес, нареждаме ги в намаслена тавичка, поръсваме с малко олио и запичаме в умерена фурна.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...