Продукти:
• 150 г сухи чушки
• 100 мл олио
• 2 глави лук
• 1 морков
• 1 ч. ч. домати от консерва
• 150 г ориз
• 250 г орехови ядки
• 1 ч. л. червен пипер
• черен пипер, чубрица, сол
Начин на приготвяне:
Задушаваме в мазнината нарязаните на ситно лук и моркови. Като поомекнат, прибавяме част от доматите, а след като се позапържат, прибавяме ориза и червения пипер, после едро счуканите орехи и подправките.
С така приготвената смес напълваме чушките, накиснати предварително в топла вода до омекване. Подреждаме ги в тавичка, отгоре разпределяме останалите домати, заливаме с малко вода и печем във фурна.
Поднасяме чушките топли, залети със собствения им сос.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...