Кулинарни рецепти » Огретен от гъби

 Огретен от гъби

Продукти: (за 5-6 порции)

• 700-800 г пресни гъби
• 1 пакетче краве масло
• 100 г кашкавал
• 3-4 с.л. брашно
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2 глави лук
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука и гъбите на дребно, посоляваме и ги задушаваме до омекване в половината от маслото. Прибавяме ситно нарязаните домати и магданоз. Опитваме на сол, разбъркваме и прехвърляме сместа в намаслена тавичка.

От останалото масло, брашното и млякото приготвяме рядък бешамелов сос, с който заливаме ястието.

Запичаме в умерена фурна до леко зачервяване и още горещ поръсваме огретена с настърган кашкавал.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Начало