Кулинарни рецепти » Шмеркезе

 Шмеркезе

Продукти:

• 300 г сирене
• 3 с.л. краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. счукан ким
• 1 к.ч. прясно мляко

Начин на приготвяне:

Изкисваме сиренето в продължение на няколко часа в студена вода /или прясно мляко/, за да се обезсоли. След това го претриваме през цедка или намачкваме с вилица.

Постепенно при непрекъснато бъркане прибавяме размекнатото масло. Накрая слагаме червения пипер, кима и прясното мляко. Разбъркваме много добре.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Начало