Кулинарни рецепти » Пастет от свински черен дроб

 Пастет от свински черен дроб

Продукти:

• 500 г свински черен дроб
• 300 г сланина
• 50 г свинска мас или 1/2 к.ч. олио
• 2 глави лук
• 3 с.л. коняк или ром
• 2 яйца
• 3 с.л. брашно
• 1 щипка настъргано индийско орехче
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на дребно и го задушаваме с част от мазнината, докато поомекне.

Почистваме дроба от ципите и кръвоносните съдове и го нарязваме на парченца, а 1/3 от сланината нарязваме на кубчета.

Смесваме така подготвените продукти и ги прекарваме през месомелачка, а след това - пасираме. Прибавяме яйцата, брашното, останалата част от мазнината, коняка, индийското орехче, черен пипер и сол. Разбъркваме сместа много добре и оформяме на руло.

Увиваме рулото с нарязаната на тънки листчета сланина, след това увиваме с тензух или марля, привързваме добре с конец и варим на слаб огън в предварително затоплена вода около 1 час. Оставяме пастета да изстине в бульона, изваждаме и нарязваме на тънки кръгчета.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Начало