Продукти:
• 500 г почистени спаначени корени
• 2 стръка пресен чесън
• 2 филии сух бял хляб
• 1 к.ч. счукани орехови ядки
• 4-5 с.л. олио
• магданоз, копър
• лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Варим коренчетата 10 мин в подсолена вода. Отцеждаме ги и докато са топли, прибавяме накиснатия и отцеден хляб. Разбиваме с миксера, като наливаме по малко от олиото.
Счукваме бялата част от чесъна, а зелената нарязваме на ситно. Прибавяме към разбитите спаначени корени. Прибавяме и ситно нарязаните копър и магданоз. Подправяме със сол и лимонов сок. Оформяме в чиния и украсяваме с ореховите ядки.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...