Продукти:
• 200 г моркови
• 200 г броколи
• 1 глава лук
• по-големи листа от зеле
• 600 мл зеленчуков бульон
• 100 г грис
• 1 ч.ч. сметана
• 4 яйца
• 1 щипка настъргано индийско орехче
• сол
Начин на приготвяне:
Морковите разрязваме надлъжно на две, а броколите накъсваме на розички.
Варим морковите 5 мин в 300 мл кипящ бульон, прибавяме броколите и лука и варим още 5 мин. Изваждаме зеленчуците и наливаме останалото количество бульон. Възвираме течността и бланшираме в нея 3 мин зелевите листа. Обливаме ги със студена вода. Отново доливаме бульона до 300 мл прибавяме гриса и с енергично бъркане сгъстяваме.
Оставяме кашата да изстине и прибавяме с бъркане едно по едно яйцата, както и подправките.
Намазняваме правоъгълна тавичка, настиламе дъното със зелеви листа, върху тях подреждаме обварените зеленчуци, нарязани на формички по желание, заливаме с кашата, отгоре настиламе останалите зелеви листа, покриваме с алуминиево фолио и печем на 180°С около 1 час.
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...