Продукти:
• 300-400 г обрезки от различни меса
• 200 г черен дроб
• 1 връзка корени за супа
• 2 картофа
• 2-3 филии хляб
• 3 с.л. олио
• 1 к.ч. вино
• 1 ч.ч. бульон
• 200 г майонеза
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1/2 ч.л. горчица
• черен и червен пипер
• бахар, кимион, сол
Начин на приготвяне:
Кипваме бульона и пускаме в него за няколко минути обрезките и черния дроб. След като ги извадим, обираме пяната от кипящия бульон и прибавяме виното. Пускаме в бульона почистените корени за супа и обелените картофи и ги варим до омекване.
Прекарваме два пъти през месомелачка месните обрезки, черния дроб, картофите и корените за супа, след което претриваме през едро сито получения пастет и го смесваме с хлебните трохи, доматеното пюре, горчицата и другите подправки. Накрая прибавяме майонезата.
Гарнираме готовия пастет с резенчета от твърдо сварено яйце, кисела краставичка, домат, лимон и маслини.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...