Продукти:
• 200 г пилешки дробчета
• 150 г печено пилешко месо
• 60 г галета
• 2 яйца
• 3-4 с.л. прясно мляко
• 1 щипка настъргано индийско орехче
• 2-3 с.л. кетчуп
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Леко сваряваме дробчетата и ги смиламе хубаво заедно с печеното месо. Наръсваме с подправките и галетата, прибавяме разбитите яйца, млякото, кетчупа и разбъркваме много добре. Оставяме тази кайма да престои 30 мин.
Изсипваме я в намаслена форма и печем 45 мин в слаба фурна. Оставяме пастета да си изстине във формата, обръщаме в продълговата чиния и го нарязваме на филийки.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...