Кулинарни рецепти » Пастет от бакла

 Пастет от бакла

Продукти:

• 300 г суха бакла
• 2 глави лук
• 1 стрък целина
• 1 картоф
• 5 с.л. зехтин
• сол

Начин на приготвяне:

Накисваме баклата за една нощ в студена вода, изплакваме я и отцеждаме. Слагаме я в подсолена вода и прибавяме ситно нарязаните картоф, лук и целина.

Наливаме вода и варим 2 часа на умерен огън. После посоляваме, наливаме половината зехтин и пасираме до гладка смес.

Загряваме останалия зехтин, изсипваме баклата и готвим 4-5 мин. Поднасяме пастета, гарниран със сварен спанак и поръсен с лют червен пипел.

Автор: Койна Момчева

Представяме Ви:

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Начало