Кулинарни рецепти » Хайвер от грис и сардела

 Хайвер от грис и сардела

Продукти:

• 100 г сардела от консерва
• 80 г грис
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 ч.ч. олио
• 2 ч.ч. вода
• сокът от 1 чимон
• сол

Начин на приготвяне:

Във врящата подсолена вода изсипваме на тънка струя и при непрекъснато разбъркване гриса. Варим, докато се сгъсти.
Прибавяме размитото с малко вода доматено пюре, варим още 5 мин и оставяме сместа да изстине.

Претриваме сарделата през сито, прибавяме я към охладения грис и разбиваме всичко с миксер, като постепенно прибавяме олиото и мазнината от консервата. Подправяме готовия хайвер с лимонов сок и сол, подреждаме го в общо плато или в индивидуални чинийки и украсяваме по желание.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Начало