Продукти:
• 1 малка глава карфиол
• 250 г картофи
• половин пакетче краве масло
• 2 яйца
• 1 домат
• черен пипер, сол
За соса:
• 1 малка глава лук
• 1 с.л. краве масло
• 2 домата
• сок от 1 лимон
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накъсваме карфиола на розички. Слагаме го заедно с обелените картофи в тенджера под налягане, заливаме с 2 ч.ч. подсолена вода, затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска намаляме огъня и варим 15 мин.
Смачкваме сварените продукти на пюре и прибавяме към тях маслото, яйцата, сол и черен пипер. Разбъркваме и изсипваме сместа в малък намаслен съд. Варим на водна баня в умерена фурна около 40 мин.
Оставяме готовия пастет да изстине и след това го слагаме в хладилник.
Запържваме леко в маслото ситно нарязания лук за соса. Щом се зачерви, слагаме обелените и настъргани домати и варим 5-6 мин на умерен огън, като непрекъснато бъркаме.
Накрая прибавяме лимоновия сок, поръсваме със ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол, отстраняваме от огъня и оставяме да изстине. При поднасяне заливаме пастета с приготвения сос.
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...