Продукти:
• 1 ч.ч. грис
• 3-4 ч.ч. вода
• 1 ч.л. доматено пюре
• 3 яйца
• 2-3 к.ч. олио
• 1 главичка лук
• черен пипер, лимонов сок
• горчица , сол
Начин на приготвяне:
Възвираме подсолената вода и на струйка изсипваме гриса като бъркаме интензивно, докато се получи гладка каша. Подправяме сварения грис с размитото в малко вода доматено пюре и червен пипер.
Сваряваме двете яйца, пасираме жълтъците им, смесваме ги с разбития суров жълтък и на капки наливаме олиото. Бъркаме непрекъснато обратно на часовниковата стрелка. Подправяме със сол и горчица и смесваме с изстиналия грис.
Настъргваме лука на едро ренде и го прибавяме към хайвера.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...