Кулинарни рецепти » Карловска разядка

 Карловска разядка

Продукти:

• 200 г сирене
• 1 кафена чаша олио
• 1 филия бял хляб
• 60-70 г орехови ядки
• 1 глава чесън

Начин на приготвяне:

Настъргваме или натрошаваме сиренето.

Счукваме чесъна заедно със солта и го смесваме със смлените орехи. Разбиваме енергично, като постепенно смесваме с олиото и накиснатия и отцеден хляб.

Накрая прибавяме сиренето.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Начало