Кулинарни рецепти » Азиатска салата с телешко

 Азиатска салата с телешко

Продукти:

• 1 телешка пържола
• 1 глава червен лук
• 3 с.л. босилек
• 2-3 салати или 150 г прясно зеле
• 2с.л. едро нарязани фъстъци

За заливката:

• 2 с.л. лимонов сок
• 2 с.л. соев сос
• 1 с.л. захар
• 2 ч.л. сусамено масло
• 1 ситно нарязана зелена люта чушка
• 1 скълцана скилидка чесън

Начин на приготвяне:

Запичаме пържолата на скара и от двете страни. Нарязваме месото на пръчици и го смесваме със ситно нарязания лук и босилека.

Приготвяме заливка от изброените продукти и заливаме месото.

В съда за сервиране подреждаме основа от салатите или от нарязаното зеле и отгоре разпределяме месото. Поръсваме с фъстъците.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало