Кулинарни рецепти » Летни сарми

 Летни сарми

Продукти: (за 4 порции)

• 200 г пресни лозови листа
• 1 ч.ч. ориз
• 4-5 връзки пресен лук
• 150 мл олио
• 1 щипка захар
• магданоз, джоджен
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме и попарваме лозовите листа.

Нарязваме лука на дребно, заедно с перата и го смесваме с ориза. Прибавяме ситно нарязаните магданоз и джоджен, олиото, захарта, черен пипер и сол на вкус. Слагаме по малко от сместа върху лозовите листа и завиваме сармички, които не трябва да са много стегнати, защото оризът ще набъбне.

Подреждаме ги в тенджера, посоляваме, притискаме с чиния и заливаме с малко гореща вода. Задушаваме на тих огън, като от време на време доливаме по малко гореща вода. Сармите трябва да останат на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Начало