Продукти: (за 2 порции)
• 250 г брашно
• 1 щипка сол за тестото
• 250 мл вода
• 2-3 яйца
• 1-2 с.л. свинска мас
• сол
Начин на приготвяне:
Замесваме тесто от брашното, водата и солта. Месим, докато започне да се отделя от съда.
Със супена лъжица, предварително натопена в гореща вода, загребваме тестени топчици, които пускаме във вряща посолена вода. Захлупваме и варим 10 мин. Отцеждаме и ги запържваме в сгорещената свинска мас.
Счупваме върху им яйцата, разбъркваме и оставяме на огъня, докато тестените топчета леко се зачервят.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...