Още рецепти » 5 практични идеи за голямата баня

 5 практични идеи за голямата баня

В центъра на всяка баня е изворът на живота – водата. Отмина времето на унифицирането на тези помещения в дома. Следващите няколко идеи могат да ви вдъхновят и следвайки ги, да постигнете красота и практичност.


Умивалниците: естетичен избор

Външният сифон от хромиран месинг е скачен за отточна тръба от PVC, вградена в покритата с плочки преградна стена. Вградено или скрито зад кофраж, захранването с вода е невидимо. Мивката е завинтена за покритата с плочки до тавана стена. Отточният канал се свързва с канализацията също в стената. Сифонът и спирателните кранове са на открито, което е голямо улеснение за поддръжката. Душът е разположен зад преградата. Естетично, решението е наистина практично, тъй като ансамбълът позволява разполагането на полички, които да приютят необходимите тоалетни принадлежности.


Масивна баня

С груба структура и семпло обзавеждане, тази баня предлага комфорт и удобство. Покритият с вдъхновена от морето мозайка плот е от дървени листове. Под плота необходимите за една баня аксесоари са скрити зад завеса. Масивен на вид и със съобразена височина, с добре пресметната функция на елементите (окачването, сифона, отточната тръба), плотът е визуално уравновесен. Мивката, монтирана в плота, подхожда за висока баня.


Светло и тъмно – винаги актуално

Мозайка в два цвята – светъл и тъмен, хармонира добре с двете каменни корита и хромираните аксесоари.


Материалите задават тона

Планът на широката баня позволява да се разположи един чудесен плот. Той е реализиран от дървено платно, фиксирано здраво от двете страни за покритата с плочки стена. Отдясно една реставрирана старинна масичка допълва обзавеждането. Поставянето на умивалниците и крановете е показателно. За включването на умивалниците плотът е пробит, същото се отнася и за чешмите. След като приключи монтажа, дървото е защитено с два слоя лак.


Стил ретро, стил модерн

Модерността на двата смесителни крана е балансирана от топлите тонове на стените и присъствието на мебели от дърво (стар шкаф и параван).
Кубичната модерна форма на двете чешми създава възможност да бъдат монтирани една до друга. Свързването им с тръбите за вода и с отточния канал е вкарано в стената. Сифоните, хромирани като чешмите, са свързани по дължина с две също хромирани тръби за кърпите. Този тип умивалник по дължина на стената е предпочитан напоследък в модерните професионални каталози. Той е разположен върху метална конструкция с повдигнато стъпало, където могат да се подредят кошове за бельо. Крановете - копие на стари смесители, са монтирани върху втора водоустойчива стена, покрита с лак. Стъпалото, двете стойки за окачване на кърпите и крановете визуално се свързват във форма на пресечена пирамида. И това изглежда много по-елегантно от един единствен тесен блок.

Автор: Мариета Тодорова

Представяме Ви:

Млечни кремове

Ванилен крем с какаов сос Прoдукти: 3 яйца, 100 г нишесте, 1 л прясно мляко, 1 непълна ч.ч. кристална захар, 1 к.ч. пудра захар; зa соса: 2 ч.ч. прясно мляко, 1 ч.ч. захар, 2 с.л. какао, 1 с.л. б...

Горещините и сърдечно-съдовите болести

Започнаха горещините и по-възрастните хора, както и тези със сърдечно-съдови заболявания се тревожат: как ще им се отразят те, как ще се справят с 30 (а и повече) градусовите температури. Трябва ли да...

Облепихата

Облепихата е известна още като ракитник или сибирски ананас. Тя принадлежи към сем. Elaeagnaceceae. Известни са три вида, но с най-ценни стопански качества е Hippophae rhamnoides. В диво състояние об...

Лечение с мушкато!

От стари времена са лекували стомаха, бъбреците и белите дробове с целебните листа на мушкатото. Най-лесно церили разстроения стомах без никакви таблетки. • Заливали листата на растението с кипяща ...

Начало