Още рецепти » 5 практични идеи за голямата баня

 5 практични идеи за голямата баня

В центъра на всяка баня е изворът на живота – водата. Отмина времето на унифицирането на тези помещения в дома. Следващите няколко идеи могат да ви вдъхновят и следвайки ги, да постигнете красота и практичност.


Умивалниците: естетичен избор

Външният сифон от хромиран месинг е скачен за отточна тръба от PVC, вградена в покритата с плочки преградна стена. Вградено или скрито зад кофраж, захранването с вода е невидимо. Мивката е завинтена за покритата с плочки до тавана стена. Отточният канал се свързва с канализацията също в стената. Сифонът и спирателните кранове са на открито, което е голямо улеснение за поддръжката. Душът е разположен зад преградата. Естетично, решението е наистина практично, тъй като ансамбълът позволява разполагането на полички, които да приютят необходимите тоалетни принадлежности.


Масивна баня

С груба структура и семпло обзавеждане, тази баня предлага комфорт и удобство. Покритият с вдъхновена от морето мозайка плот е от дървени листове. Под плота необходимите за една баня аксесоари са скрити зад завеса. Масивен на вид и със съобразена височина, с добре пресметната функция на елементите (окачването, сифона, отточната тръба), плотът е визуално уравновесен. Мивката, монтирана в плота, подхожда за висока баня.


Светло и тъмно – винаги актуално

Мозайка в два цвята – светъл и тъмен, хармонира добре с двете каменни корита и хромираните аксесоари.


Материалите задават тона

Планът на широката баня позволява да се разположи един чудесен плот. Той е реализиран от дървено платно, фиксирано здраво от двете страни за покритата с плочки стена. Отдясно една реставрирана старинна масичка допълва обзавеждането. Поставянето на умивалниците и крановете е показателно. За включването на умивалниците плотът е пробит, същото се отнася и за чешмите. След като приключи монтажа, дървото е защитено с два слоя лак.


Стил ретро, стил модерн

Модерността на двата смесителни крана е балансирана от топлите тонове на стените и присъствието на мебели от дърво (стар шкаф и параван).
Кубичната модерна форма на двете чешми създава възможност да бъдат монтирани една до друга. Свързването им с тръбите за вода и с отточния канал е вкарано в стената. Сифоните, хромирани като чешмите, са свързани по дължина с две също хромирани тръби за кърпите. Този тип умивалник по дължина на стената е предпочитан напоследък в модерните професионални каталози. Той е разположен върху метална конструкция с повдигнато стъпало, където могат да се подредят кошове за бельо. Крановете - копие на стари смесители, са монтирани върху втора водоустойчива стена, покрита с лак. Стъпалото, двете стойки за окачване на кърпите и крановете визуално се свързват във форма на пресечена пирамида. И това изглежда много по-елегантно от един единствен тесен блок.

Автор: Мариета Тодорова

Представяме Ви:

Мозайка от тапети

Искате ли да създадете оригинална обстановка с малко средства, може да експериментирате с тапети. Хартиената покривка за стени е лесен и сравнително бърз начин да промените помещението. Ако искате да ...

Есенни яхнии

Зеленчукова яхния Продукти за 4 порции: 3-4 моркова, половин алабаш, 1 ч.ч. грах, 1 малка глава карфиол, 3 с.л. олио, 2 ч.л. брашно, магданоз, сол. Нaчин на приготвяне: Нарязваме на дребни к...

Бани укрепват детското здраве

Баня с орехови листа и морска сол При лимфатични и рахитични деца, при малчугани, които се потят особено много или имат отпусната мускулатура, не могат да си вдигат главата, да сядат и т.н., с из...

Постни манджи с леща

Леща яхния Прoдукти: 500 г леща, 2 глави лук, 1 морков, 1 резен целина, 1 глава чесън, 1 с.л. чубрица, черен пипер, сол на вкус; за запръжката: 4-5 с.л. олио, 2 домата или 1 с.л. доматено пюре, 1...

Начало