Още рецепти » 19 юни

 19 юни

ЗАКУСКА

Икономични кифлички

Прoдукти: 20 г мая, 1 ч.ч. прясно мляко, 1 ч.ч. олио, 1 к.ч.захар, 2 яйца, 2-3 ч.ч. брашно, 300 г смлени орехи, канела, сол.

Нaчин на приготвяне: Размиваме маята с малко вода и 1/2 ч.л. сол. Прибавяме хладкото мляко, олиото, захарта, яйцата и брашно, колкото да замесим меко тесто. Разделяме тестото на 20 топчици, които разточваме на питки с размерите на десертна чинийка. Разрязваме всяка питка радиално на 6 или 8 триъгълника. В широката част на всеки триъгълник слагаме по 1 ч.л. орехова плънка, приготвена от смлените орехи, подсладени на вкус, ароматизирани с канела и навлажнени с прясно мляко или вода. Увиваме от триъгълниците кифлички, нареждаме ги в намаслена тавичка и печем в умерено силна фурна. Още горещи овалваме кифлите в пудра захар.

ОБЯД

Супа от пилешки дреболии

Прoдукти: 500 г пилешки дреболии, 60 г краве масло, 1 морков, 2 домата, 1 глава лук, 1/2 с.л. брашно, 1 к.ч. натрошено фиде или ориз, 1 к.ч. кисело мляко, лимонов сок или оцет, черен пипер, сол.

Нaчин на приготвяне: Нарязваме на дребно пилешките дреболии /без дробчетата/. Заливаме с вода, прибавяме ситно нарязания лук, посоляваме и варим на тих огън, докато почти омекнат. Прибаваме фидето, дробчетата и обелените и ситно нарязани домати. Малко по-късно прибавяме мазнината, която сме оцветили, като сме задушили в нея дребно нарязания морков, а след това сме я прецедили. Варим още 5-6 мин, отстраняваме от огъня и застройваме с варена застройка от яйцето, киселото мляко и брашното. Подправяме готовата супа с лимонов сок и черен пипер.

Пълнена тиквичка

Прoдукти: 1 тиквичка, 1 изцедено кисело мляко, 1/2 ч. ч. настъргано сирене, черен пипер, сол; зa плънката: 2 яйца, 2 филии сух бял хляб, 200 г гъби, 3 с.л. олио, 1 к.ч. прясно мляко, черен пипер,копър, сол.

Нaчин на приготвяне: Издълбаваме тиквичката и я посоляваме. Нарязваме гъбите и ги задушаваме в половината от мазнината. Смесваме ги с накиснатия в млякото и отцеден хляб, разбитите яйца, останалото олио и ситно нарязания копър. Подправяме с черен пипер и сол, разбъркваме и пълним тиквичката с тази смес. Слагаме я в намаслена тавичка и поливаме с киселото мляко, добре размесено със сиренето. Поръсваме отгоре с черен пипер и запичаме в умерена фурна до порозовяване.

Кадаиф с малини

Прoдукти: 100 г малини, 250 г кадаиф, 125 г масло; зa сиропа: 500 г захар, 500 мл вода; зa гарниране: 500 г малини, 100 г пудра захар.

Нaчин на приготвяне: В тава разстиламе кадаифа на тънък пласт и върху него нареждаме парчен-ца масло. Печем го в умерена фурна, докато получи златист цвят. След като изстине, го заливаме със сироп, приготвен със захарта, водата и 100 г малини за аромат. Поднасяме го изстинал, покрит с малини и поръсен с пудра захар.

ВЕЧЕРЯ

Панирано сирене

Прoдукти: 400 г сирене, 2 яйца, 4 с.л. брашно, 1 к.ч. бира, 1-2 ч.л. червен пипер, 4 с.л. олио.

Нaчин на приготвяне: Отцеждаме сиренето от саламурата и го нарязваме на филийки. Разбиваме яйцата и ги смесваме с бирата и брашното. Потапяме парчетата сирене в тази смес и ги изпържваме от двете страни в сгорещеното олио. Преди поднасяне поръсваме сиренето с червения пипер.

Кисел от череши

Прoдукти: 1 кг череши, 4 с.л. нишесте /или брашно/, захар на вкус, ванилия /или канела/ за ароматизиране.

Нaчин на приготвяне: Измиваме черешите и ги почистваме от костилките. Сваряваме ги в 1,5 л вода и докато са още топли, ги претриваме през цедка. Размиваме в малко вода нишестето /или брашното/ и го прибавяме към черешовия сок. Подслаждаме сместа със захар на вкус и слагаме да ври, докато се посгъсти. Ароматизираме готовия кисел с канела или ванилия и още топъл го разсипваме в широки стъклени чашки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Градинският инвентар

Вече сме на прага на новия пролетно-летен сезон, свързан с усилена работа в градината. Независимо дали живеете в къща с двор или имате вила край града, трябва да направите обстоен преглед на вашите ве...

Магнолия – как се отглежда

Магнолията принадлежи към кастата на растенията-аристократи. Малко са дърветата, които могат да повторят красотата на цветовете й в съчетание с техния неповторим аромат. Това се забелязва веднага. Но ...

СОЛЕНИ ТОРТИ

Доматена терина с босилек и сирене Прoдукти: 1 кг домати, 600 г краве сирене, по 2 печени и белени чушки – зелени и червени, по 6 маслини – зелени и черни, 2 малки патладжана, 3 сварени яйчни бел...

Как да сготвим равиоли

Вегетариански равиоли Прoдукти: 3 ч.ч. брашно, 3 яйца, 1 к.ч. вода, 1 щипка червен пипер, 1 щипка сол; зa плънката: 100 г натрошено сирене, 1 яйце, 1 скилидка чесън, 1 с.л. магданоз, 1 с.л. галет...

Начало