Още рецепти » 14 април

 14 април

ЗАКУСКА

Бухти със сирене

Прoдукти: 2 ч.ч. брашно, 2 яйца, половин кофичка кисело мляко, 1ч.ч. натрошено сирене, 1 ч.л. сода бикарбонат, 1 с.л. оцет, мазнина за пържене.

Нaчин на приготвяне: Разтваряме содата в оцета и я сипваме в киселото мляко. Смесваме млякото с разбитите яйца, прибавяме натрошеното сирене и разбъркваме. При непрекъснато бъркане сипваме брашното и омесваме меко тесто. Оформяме от тестото малки топчици и ги пържим в голямо количество сгорещена мазнина.

ОБЯД

Рибена чорба с целина

Прoдукти: 1 глава от сом или 500 г друга риба, 1 глава целина, 1 с.л. препечено брашно, 2 жълтъка, лимонов сок, черен пипер, сол.

Нaчин на приготвяне: Сваряваме рибата в подсолена вода, изваждаме я и я обезкостяваме. Слагаме месото в супник, а бульона прецеждаме и слагаме да ври с целината, обелена и нарязана на кубчета. Преди да свалим чорбата от огъня сгъстяваме с препеченото брашно, а след като я свалим застройваме с жълтъците и малко лимонов сок. Сипваме готовата чорба в супника при рибата и поръсваме с черен пипер.

Риба с картофи

Прoдукти: 800 г риба, 500 г картофи, 2 глави лук, 3 с.л. олио, 1 ч.л. доматено пюре, 1 ч.л. червен пипер, лимонов сок, магданоз, сол.

Нaчин на приготвяне: Нарязваме рибата на порции, поръсваме с лимонов сок и сол и оставяме да престои 1 час. Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото. Прибавяме доматеното пюре, размито в малко вода, и го запържваме. Поръсваме червения пипер, наливаме 1 ч.ч. топла вода и засилваме огъня. Щом сосът кипне, слагаме нарязаните картофи и варим 10 мин на умерен огън. Накрая слагаме рибата и доваряваме ястието. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Бързи малинови петифури

Прoдукти: 2 готови правоъгълни пандишпанови блата, 300 мл течна сладка сметана, 1 бурканче малиново сладко, 1 ч.ч. сок от малинов компот, 1 бял шоколад, желирани малини за украса

Нaчин на приготвяне: Разбиваме сметаната на твърд сняг. Малиновото сладко загряваме леко на котлона. Слагаме единия блат в подходящ съд и го напръскваме с малиновия компот. Намазваме отгоре малиновото сладко, а върху него разпределяме половината от сметаната. Покриваме с втория блат и напръскваме с компот. Намазваме и него със сладко и покриваме от всички страни със останалата сметана. Настъргваме шоколад и украсяваме сладкиша. Нарязваме го на малки правоъгълници или квадрати. Всяко парче украсяваме с желирана малинка.

ВЕЧЕРЯ

Спагети с прясно сирене и домати

Прoдукти: 500 г спагети, 300 г домати, 200 г прясно сирене, 1 к.ч. зехтин, 8-10 маслини, босилек, черен пипер, сол.

Нaчин на приготвяне: Сваряваме спагетите в подсолена вода и ги отцеждаме. Обелваме доматите, нарязваме ги на кубчета и ги смесваме със спагетите, зехтина, нарязаните маслини и босилек. Оставяме сместа да престои 5-6 мин и прибавяме нарязаното на кубчета сирене. Подправяме с черен пипер и сол на вкус и внимателно разбъркваме.

Желиран крем с кисело мляко

Прoдукти: 2 кофички кисело мляко, 200 г захар, сокът и кората от 1 лимон, 2 с.л. желатин, 100 г орехови ядки, 50 г стафиди.

Нaчин на приготвяне: Сипваме захарта към киселото мляко и разбиваме много добре. Прибавяме лимоновия сок и ситно настърганата лимонова кора, ситно нарязаните орехови ядки и стафидите. Отделно накисваме желатина в студена вода и след това го разтваряме на водна баня. Оставяме го малко да поизстине и го сипваме в млечната смес. Разбъркваме и разсипваме крема в стъклени чаши, които слагаме в хладилника за 2-3 часа. Украсяваме желиралия крем с плодове от сладко или захаросани плодове и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Виж Сидни, за да обикнеш Австралия

Ако пристигате в Сидни по море, иматe усещането, че над него витае огромен бял кораб. Но приближавайки разбирате, че това голямо здание е символът на града – Операта на Сидни. Непременно посетете Опер...

Как да организираме дворната градинка

Не винаги почвата в двора е благоприятна за растежа и развитието на зеленчуковите култури. За да се подобри и стане сравнително подходяща, се налага да се положат някои допълнителни грижи. Тежката, ...

Стилът ШАЛЕ

Модата на стила шале, която идва от Европа, навлиза и у нас, завладява зимните ни курорти и расте като снежна лавина, спускаща се по склона на Алпите. Посрещат ни малки семейни хотели в стил шале, сре...

Разходка из Лондон

Огромният град на брега на Темза е космополитен, жизнен и непрестанно променящ се. Той съчетава в себе си внушителни исторически сгради и модерна архитектура, уникални музеи и разкошни паркове, могъщи...

Начало