08.12.2021 година
1564339898.swf
Р
ецепти за дома
 9394 |  0 
Как да боядисаме плочките в банята
Боя върху плочките в банята? Звучи наистина невероятно, но е напълно постижимо, още повече, ако с години не сте променяли интериора на банята. С боядисаните плочки ще можете основно да я подновите, което е по силите на всеки домашен майстор.

Как постъпваме

Ако искате банята ви да стане от бяла в зелена, трябва да се потрудите доста. Най-напред замърсените участъци щателно се почистват с помощта на почистващ разтвор и гъба или парче плат за изтриване. След това напръскваме с обезмасляващ разтвор за премахване на нечистотиите и замърсяванията. Следва нанасяне на бяла непромокаема боя (от типа на корабния лак) с мече направо върху плочките. С помощта на бял цимент отново очертаваме междините между плочките. После се нанася втора ръка боя. Непромокаема боя можете да поставите и на пода, като си помагате аналогично с малко мече. Ако плочките на стената са доста пъстри, за пълното им покриване ще са необходими поне три ръце на нанасяне.
В случаите на пребоядисване на банята, можете с успех да поставите и фолио по някои от тях, с което да възстановите декоративните малки плочки, които е имало по стените, но отдавна не изглеждат добре. Напомняме, че с фолио можете да постигнете извайването на всякакви фигури и декорации.
11.11.2014 г. / Атанас Желязов

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2021