Истинско кафеено дърво (Кофея арабика) може да се отглежда при стайни условия и след няколко години да цъфти. Разновидността nana е по-малка, но зацъфтява по-скоро.
Ако очаквате привлекателен храст с тъмни лъскави листа, няма да останете разочаровани. Но ако се надявате да получите кафеени зърна за закуска, откажете се. Растението не е взискателно, но не бива да допускате засушаване на почвата и въздушни течения. Достига височина над 120 см, но тя може да се контролира чрез пензиране през пролетта.
Тайни на успеха
Температура: Умерено топло – минимална 10°С през зимата.
Светлина: Ярка, но не пряка слънчева.
Вода: Почвата трябва да е непрекъснато влажна.
Влажност на въздуха: От време на време пулверизирайте листата.
Пресаждане: През пролетта, на всеки две години.
Размножаване: Направете стъблени резници през лятото; можете да засеете и сурови кафеени зърна.
Почвопокривно растение, подходящо за разполагане между храсти и за запълване на големи голи места в алпинеума. Не се среща често, но ефикасно „задушава" плевелите. Листата са тъмнозелени, а в сре...
Давалията е папрат, която се отглежда заради плътните коренища, които прорастват над ръба на саксията. Отгледайте си Д. канариензис (листата приличат на тези на моркова) или по-голямата, но по-крехка ...
Отлично единично дърво за морава; може да се използва и за жив плет. Начинът му на растеж няма нужда от описание - през май или юни се появяват гроздове от бели, розови или червени цветове, а наесен и...
За разлика от популярния холандски зюмбюл, този ще намерите трудно. Прилича повече на камбанка, отколкото на зюмбюл. Стъблото е изправено, листата при основата - дълги и тесни, а нежните цветове са по...