Един oт най-широко разпространените и най-често употребяваните зеленчуци е лукът. Това се дължи на ценните му вкусови, хранителни и лечебни качества. Още от най-дълбока древност той се използва в наро...
К. инеквилатера има яркочервени цветове и тъмнозелени листа. По-добре е да се спрете на по-издръжливата К. туидии – цветовете са по-малки, а листата – перести. Листата са съставени от многобройни ли...
Наричат я още керeвиз. У нас се използва като подправка в различни ястия и особено през есента при приготвянето на различни туршии. В кухните на народите от Западна Европа намира още по-широко приложе...
Има камбанки за разсаждане наесен като растения за лехи, за садене в бордюра като издръжливи многогодишни и за запълване на празни места в алпинеума. Повечето от тях не са капризни, но някои от по-ред...