Продукти: (за 6 чаши)
• сокът от 1 кг грозде
• 4 ч.ч. кисело мляко
• 4 с.л. мед
• 1/2 ч.ч. вода
• лед, ванилия
Начин на приготвяне:
Разбиваме на гладък крем киселото мляко и меда, прибавяме ванилията и при непрекъснато бъркане, сипваме изцедения гроздов сок и водата.
Поднасяме елексира в широки чаши с по 1 с.л. ситно натрошен лед и почистени от семките разноцветни зърна грозде.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...