Продукти:
• 4 жълтъка
• 1 ч.ч. захар
• 500 г кокосови стърготини
• ликьор - вишнов, черешов или ментов
Начин на приготвяне:
Разбиваме жълтъците със захарта около 30 минути. Добавяме кокоса и смесваме добре с дървена лъжица. Сипваме ликьора (на вкус) и отново разбъркваме.
Правим малки топчета от сместа, топим ги в захар (може и цветна) и подреждаме в хартиени формички. Печем във фурна на 160 градуса около 20 минути.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...