Кулинарни рецепти » Кейк с извара

 Кейк с извара
(Англия)

Продукти:

• 2 ч.ч. брашно
• 1 бакпулвер
• 1 яйце
• 2 праха ванилия
• настъргана кора от 1 лимон
• 2/3 ч.ч. захар
• 1 щипка сол
• 2 с. л. ром
• 200 г безсолна извара
• 175 г маргарин
• 100 г бадеми
• 150 г стафиди
• 100 г смокини
• пудра захар и краве масло за гарниране

Начин на приготвяне:

Смесваме брашното с бакпулвера, прибавяме едно по едно яйцата, ванилията, настърганата кора от лимона, захарта, солта, рома, изварата и маргарина. Омесваме тесто, като накрая добавяме счуканите бадеми, стафидите, нарязаните на дребно смокини.

Поставяме тестото в тавичка за печене, предварително намазана с масло и поръсена с брашно. Печем на средна фурна около 70 минути. Още топъл, намазваме кейка с разтопеното масло и го поръсваме с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Начало