Кулинарни рецепти » Мандражийски тутманик

 Мандражийски тутманик

Продукти:

• 2 1/2 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 5-6 с.л. настъргано сирене
• 2-3 с.л. настърган кашкавал
• 1 пакетче краве масло
• 1/2 ч.л. сода бикарбонат
• 2 яйца
• 2 с.л. галета
• сол

Начин на приготвяне:

Размекваме маслото до стайна температура и го разбиваме на пяна. Смесваме го с разбитите яйца. При непрекъснато бъркане прибавяме киселото мляко, натрошеното сирене, 1-2 щипки сол, содата и брашното. Бъркаме, докато получим гладко тесто.

Изсипваме тестото в намаслена и поръсена с галетата тавичка. Печем тутманика в силно загрята фурна. Непосредствено преди да извадим от фурната, поръсваме с настъргания кашкавал.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало