Кулинарни рецепти » Гарнирана пита

 Гарнирана пита

Продукти:

• 150 г хлебно тесто
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• 2 домата
• 2 с.л. олио
• 200 г шунка
• магданоз, риган
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разточваме тестото в кръг с размерите на тавичката, която ще използваме. Слагаме го в намаслената тавичка и оставяме да престои на топло 10 мин.

Нарязваме на ситно лука, чесъна и магданоза, а доматите измиваме и нарязваме на кръгчета. Щом тестото се вдигне, слагаме го в умерена фурна за 10 мин.

Запържваме лука и го поръсваме със сол и черен пипер.

Изваждаме питата от фурната и разпределяме върху нея шунката, нарязана на ситно, чесъна и лука. Поръсваме с риган и покриваме с резенчетата домати. Най-отгоре поръсваме с магданоза, печем още 20 мин и сервираме веднага.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Начало