Продукти:
• 1,5 кг брашно
• 20 г мая
• 1 с.л. оцет
• 1 с.л. олио
• 2 яйца
• 2 малки бутилки газирана вода
• половин кофичка кисело мляко
• 1 с.л. сол
• 1 с.л. захар
• 100 г краве масло
• 1 яйце за намазване
Начин на приготвяне:
Разтваряме маята в малко вода и я оставяме да втаса. Разбиваме яйцата с киселото мляко. Прибавяме оцета, солта, захарта, олиото и втасалата мая. Сипваме газираната вода и брашното и омесваме гладко тесто.
Разточваме тестото на голяма правоъгълна кора. Намазваме кората с маслото и я навиваме на руло. Слагаме рулото в намаслена тавичка като го навиваме на спирала. Нарязваме го с нож на няколко места и го оставяме да втаса. След това намазваме питата с разбитото яйце и печем в умерено силна фурна.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...