Кулинарни рецепти » Супа с хайвер

 Супа с хайвер

Продукти:

• 200 г хайвер
• 2-3 морковчета
• 1 парче целина
• 2 корена магданоз
• 1-2 глави лук
• 4 с. л. масло
• 2 с. л. брашно
• 2-3 яйца
• 3-4 с.л. кисело мляко
• 1 ч.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на ситно лука и зарзавата и ги сваряваме в подсолена вода. Прецеждаме и пасираме сварените зеленчуци. Слагаме отново пюрето и бульона да врат, като прибавяме към него леко разбития хайвер.

От маслото, брашното и червения пипер правим запръжка, която разреждаме със супата. Посоляваме на вкус и поръсваме с черен пипер. Застройваме готовата супа с кисело мляко и яйца.

Автор: Антоанета Стефанова

Представяме Ви:

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Начало