Продукти: (за 6 порции)
• 500 г риба
• 1,6 л вода
• 4 зърна черен пипер
• 1 връзка корени за супа
• 1 дафинов лист
• 1 глава лук
• 2-3 с.л. маргарин или краве масло
• 2-3 с.л. брашно
• 1 ч.ч. нарязани на кубчета картофи,
• 1 ч.ч. зелен грах
• 2 ч.ч. нарязани на кубчета моркови
• 2 ч.ч. прясно мляко
• сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме рибата, измиваме я и я нарязваме на малки парченца. Слагаме да се вари заедно с почистените и нарязани на дребно корени за супа, разрязаната на две глава лук, дафиновия лист, черния пипер и водата.
Варим 20 мин. Вадим рибата, обезкостяваме я и заедно с бульона я претриваме през цедка.
Сгорещяваме мазнината и прибавяме брашното. Пържим, докато стане златисто.
Разреждаме запръжката с пасирания бульон и бъркаме, докато получим еднородна смес. Добавяме граха, морковите и картофите и продължаваме варенето. Подправяме със сол и черен пипер.
Щом зеленчукът омекне, наливаме топлото мляко и варим супата още 5 мин.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...