Кулинарни рецепти » Таратор с репички

 Таратор с репички

Продукти: (за 4 порции)

• 2 връзки репички
• 5 скилидки чесън
• 1 връзка копър
• 1 кофичка кисело мляко
• 2 ч.ч. вода
• 3 с.л. олио
• сол
• орехови ядки /по желание/

Начин на приготвяне:

Разбиваме киселото мляко с водата и прибавяме счукания чесън, ситно нарязания копър, олиото, почистените, измити и нарязани на малки парченца репички и сол на вкус. Поднасяме таратора студен.

Когато приготвяме таратора с орехови ядки, олиото слагаме накрая, а счуканите орехови ядки поръсваме преди поднасянето.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало