Непотребната кофа може да стане център на оригинална леха. За тази цел се взема стара кофа – желязна или пластмасова, в стените на която с помощта на гвоздей се правят отвори. Кофата се закопава в земята така, че горният й край да се намира на нивото на повърхността на почвата. После кофата се запълва с компост, а около нея се засаждат зеленчуци – домати, краставици и др. При поливане водата се налива в кофата – така тя преминава през компоста и постъпва в почвата, обогатена с хранителни вещества.
Циклантерата (Cyclanthera pedata) принадлежи към семейство Тиквени, като родът наброява от 5 до 8 вида, разпространени в Южна и Централна Америка. Това е едно- или многогодишна тревиста лиана, която с...
Розетата заемат междинно място между белите и червените вина. Те са малко по-груби от белите, но по-слабо тръпчиви от червените. Имат впечатляващ розов цвят с лек жълтеникав оттенък. За пръв път роз...
За нормалното развитие на корените, а от там и на цялото овощно растение, е необходимо в почвата да има достатъчно хранителни вещества, влага, въздух и топлина. Освен от почвените условия, торенето и ...
Рязанецът (Allium schoenoprasum L.) е многогодишно луковично растение, образуващо гъсти туфи от тънки листа и цветоносни стъбла с нежни красиви съцветия. Расте и се развива непрекъснато да късна есен....