Непотребната кофа може да стане център на оригинална леха. За тази цел се взема стара кофа – желязна или пластмасова, в стените на която с помощта на гвоздей се правят отвори. Кофата се закопава в земята така, че горният й край да се намира на нивото на повърхността на почвата. После кофата се запълва с компост, а около нея се засаждат зеленчуци – домати, краставици и др. При поливане водата се налива в кофата – така тя преминава през компоста и постъпва в почвата, обогатена с хранителни вещества.
Седумът, който произхожда от Китай и Япония, е познат у нас с името Дебела Мара. Месестите му стъбла достигат 55-60 см височина. Разклоняват се и оформят пищна туфа. По цялата им дължина срещуположно ...
Не е достатъчно само чрез редовно пръскане да я опазите от маната или от другите болести. Някои манипулации през юли допринасят много за удоволствието от набраните гроздове на десертните сортове. А...
Пиперът е взискателна култура. Той е топлолюбиво и светлолюбиво растение. Оптималната температура за развитието му е 25-30°С. При 0.3 до 0.5°С растенията загиват. Изисква и изобилна слънчева светлина...
Под наименованието живи камъчета са известни няколко вида сукуленти, произхождащи от пустинните области на Южна Африка. Всяко растение се състои от два изключително сочни листа, плътно прилепнали един...